I don’t wanna be like other people are

Posted on 18 decembrie 2008

5


Candva am vazut un film american din care nu reusesc sa-mi amintesc decat o singura scena. In rest nimic, nici macar titlu si nici macar unde l-am vazut. In scena aia erau doi tipi in curtea unui ospiciu, conversandu-se. Unul dintre ei ii spunea colegului: „Sa stii ca-n toate cantecele REM e vorba despre mine” Sa stii ca in cantecele REM nu e vorba despre mine (ar fi cam dubios). Dar in cantecul asta cu New Order, Turn My Way, clar e vorba despre mine. Habar n-am de unde au aflat astia de mine. Ca nici cu special guest-ul lor Billy Corgan nu ma cunosc. Nici n-as vrea (oribil omu’, da’ mare artist)..

Despre New Order se stie. Este ceea ce ar fi trebuit sa fie ruinele Joy Division dupa sinuciderea lui Ian Curtis, dar spre surpriza multora s-a ridicat o noua formatie, cat se poate de vanjoasa. Dupa ce sus-numitul s-a agatat de grinda din bucatarie, cei trei supravietuitori din ceea ce pana atunci s-a numit Joy Division au decis sa continue sub un alt nume, New Order, dezvoltand imediat un alt stil. Un fel de synth pop, pe un ton cam gloomy, oarecum inrudit cu celebrii Depeche Mode. Asta se intampla undeva pe la inceputul anilor 80. Solutia s-a dovedit cat se poate de viabila, fiindca in scurt timp New Order a devenit o mare influenta asupra muzicii alternative si a celei electronice. Cand spun asta ma gandesc la diversi, de la legiunea „Madchester” pana la recentii The Killers (ultimul lor album e o voma:d), trecand prin Garbage si ai nostrii Suie Paparude.  Intr-un mod subtil ei au influentat chiar si trupe rock mai agresive, ca de exemplu Smashing Pumpkins. Chiar nu cred ca acest featuring Billy Corgan e o intamplare.

Turn My Way vine de pe un album mai recent al lor, Get Ready (2001), pana in prezent penultimul din discografia lor. Nu a fost un mare hit, poate si datorita politicii New Order fata de single-uri (la ei, in general, single-urile nu sunt extrase de pe albume). De precizat, Get Ready are un sound ceva mai guitar-based decat marea majoritate a albumelor New Order si venea dupa o serie mai lunga de albume dance-oriented. Cum ar veni li se facuse iar dor de rochenrol.

Bai, dar clar e despre mine piesa asta! Sau pretinzi tu acum ca-i despre tine?

Take my hand
And don’t let go
Trust this man
And let it flow

Don’t take me down
Cause I’m not done
Don’t steal my crown
Before it’s won
The wide expanse
The wheel of chance
Will turn my way
The sky will not be gray

I don’t wanna be like other people are
Don’t wanna own a key, don’t wanna wash my car
Don’t wanna have to work like other people do
I want it to be free, I want it to be true

Take my hand
And don’t let go
Trust this man
And let it flow

I drank in every bar in town
I filled my cup when I was down
I saw the things I wanted to see
Became the man I wanted to be
But then somehow I lost my way
I’ve got to get back there today

I don’t wanna be like other people are
Don’t wanna own a key, don’t wanna wash my car
Don’t wanna have to work like other people do
I want it to be free, I want it to be true

(Si tat ase de vreo 3 ori)

I don’t wanna be like other people are
Don’t wanna own a key, Don’t wanna wash my car
I lie awake at night, or wait until it’s light
I want it to be free, I thought that I was right

Tought that I was right

Tought that I was right
(Si tot asa de vreo 5 ori)
Reclame